KING JESUS

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능력의 삶/공부법

[스크랩] 3학년 두산김 영어본문 5과

KING JESUS 2012. 5. 1. 11:59

Lesson 5. Different People, Different Foods 


People in different cultures have different tastes in food.

They also have different ways of eating. 

Food culture provides us with a window to look into other cultures.


What Do You Think of Eating Insects?


Most of you may not like the idea of eating insects,

but it is very popular in many parts of the world, for example, among the native peoples of Amazonia.

Recently, insects are getting very popular in Thailand, too.

Contrary to what we think, insects are very nutritious and, according to the people who eat them, they taste good, too.

According to a study, eating insects is popular in areas where there are not many large animals to eat,

and where people can easily find a lot of large insects.

In these areas, people eat insects because it is difficult to find other good sources of food, especially protein.


What Do You Eat with?     


People in different cultures have different ways of eating.

Forty percent of people in the world eat with their hands;  thirty percent eat with spoons and chopsticks;  the other thirty percent use forks, knives and spoons.

People who eat with their hands are mostly Indians, Arabs and Africans

An interesting fact about eating with hands is that they use only the right hand for eating.

They consider the left hand unclean, and use it to handle things which are not clean.

People who use spoons and chopsticks are mostly East Asians.

 The use of chopsticks is related to their main food, rice.

The rice they eat is not dry and loose like that eaten by Indians, Arabs, and Africans.

Therefore, it can be eaten with chopsticks. 

There are also some differences among the people who use spoons and chopsticks.

Koreans use both spoons and chopsticks to eat rice, but the Chinese eat rice only with chopsticks.

They use spoons only for soup. 

As for Japanese, they do not use spoons even when they eat soup.

They pick up the soup bowl and drink the soup.

Forks and knives are mostly used in Europe and the Americans.

Forks and knives are used because people there cook meat without cutting it into small pieces.


Who likes Hot Food? 


According to a study, there conditions are related to the taste for hot food.

First, people who like hot food usually live in warm weather. 

This is natural since peppers grow well in warm weather.

Second, The main food of people who like hot food is vegetables, not meat.

Vegetables produce a lot of gas inside the body, and hot food helps this problem.

Third, people who like hot food do not eat enough food, and their menu change very little.

According to a study, hot food makes people produce more saliva. 

More saliva, in turn, helps them feel fuller and less bored with eating the same food again and again.


The History of Ramen Noodles


Like an other noodles, ramen noodles were first made in China. 

The Chinese made a noodle-like food as early as 3,000 B.C.

The Chinese love noodles because they are considered to be a symbol of long life.

Ramen noodles are called "La-Mien" in Chinese, which means pulled noodles.

"Ra-men is the Japanese pronunciation of La-mien.

As for the modern-style fried ramen, the Japanese first saw it during the war between China and Japan in 1937.

Chinese soldiers carried fried noodles as emergency food.  

Fred noodles were lighter and they could be kept fresh longer. 

These fried noodles were made into instant ramen in 1958 by a man called Momofuku Ando.

Soon ramen became popular worldwide. 

Each country's ramen noodles reflect their own tastes for specific flavors.

Koreans ramen is usually very hot.

In the U.S, people like ramen with meat flavors.

 

 

 서로 다른 문화권에 사는 사람들은 입맛도 다르다. 그들은 또한 음식을 먹는 방법에서도 다르다. 음식 문화는 우리에게 다른 문화를 들여다 볼 수 있는 창문을 제공해 준다.


1. 벌레를 먹는 것에 대해 어떻게 생각하세요?

대부분의 사람들은 곤충을 먹는다는 생각에 구미가 당기지 않을 테지만 그것은 세계 여러 곳, 예를 들면 아마존의 원주민들 사이에서, 아주 인기가 있다. 최근에 곤충은 태국에서도 매우 인기를 끌고 있다. 우리가 생각하는 것과는 달리 곤충은 매우 영양가가 많고 그것을 먹는 사람들에 따르면 맛도 있다고 한다.

한 연구에 따르면 곤충을 먹는 것은 덩치가 큰 동물들이 많지 않거나 크기가 큰 곤충을 많이 볼 수 있는 지역에서 인기가 있다. 이들 지역에서 사람들이 곤충을 먹는 것은 다른 음식, 특히 단백질을 제공해 줄 수 있는 좋은 음식을 쉽게 찾을 수 없기 때문이다.


당신은 무엇으로 먹는가?

서로 다른 문화권의 사람들은 서로 다른 식사 방법을 가지고 있다. 세계 인구의 40%는 손을 사용하며, 30%는 수저와 젓가락을, 그리고 나머지 30% 포크, 나이프, 수저를 사용한다. 손을 사용하는 사람들은 주로 인도인, 아랍인, 아프리카인들이다. 손으로 먹는 것에 대한 재미있는 사실 하나는 그들이 식사하는 데 오른손만을 사용한다는 것이다. 그들은 왼손은 불결하다고 생각하며 그래서 깨끗하지 않은 것을 다루는 데 사용한다.

수저와 젓가락을 사용하는 사람들은 대개 동아시아인들이다. 젓가락의 사용은 그들의 주식인 쌀과 관련이 있다. 그들이 먹는 쌀은 인도인, 아랍인, 아프리카인이 먹는 쌀처럼 건조하고 풀기가 없지 않다. 따라서 그런 쌀은 젓가락을 사용하여 먹을 수 있다. 수저와 젓가락을 사용하는 사람들 간에도 약간의 차이가 있다. 한국인은 밥을 먹을 때 수저와 젓가락 모두를 사용하지만, 중국인은 젓가락만으로 밥을 먹는다. 그들은 국을 먹을 때만 수저를 사용한다. 일본인의 경우에는 국을 먹을 때조차도 수저를 사용하지 않는다. 그들은 국그릇을 들고 국을 마신다.

포크와 나이프는 대개 유럽과 미국에서 사용된다. 포크와 나이프는 거기 사람들이 고기를 잘게 자르지 않고 요리하기 때문에 사용된다.


어떤 사람들이 매운 음식을 좋아하는가?

한 연구에 따르면 세 가지 조건이 매운 음식에 대한 기호에 관련이 있다. 첫째, 매운 음식을 좋아하는 사람들은 대개 더운 기후에 산다. 이것은 고추가 더운 지역에서 잘 자라기 때문에 당연한 사실이다.

둘째, 매운 음식을 좋아하는 사람들의 주식은 고기가 아니라 야채이다. 야채는 몸 안에서 많은 가스를 만들어 내는데 매운 음식은 이 문제를 도와준다.

셋째, 매운 음식을 좋아하는 사람들은 음식을 충분히 먹지 못하고 식단이 거의 바뀌지 않는 사람들이다. 연구에 따르면 매운 음식은 사람들로 하여금 침을 더 많이 만들어 내게 한다. 침의 증가는 한편 그들이 좀 더 포만감을 느끼고 같은 음식을 계속해서 먹어도 지루함을 덜 느끼도록 도와준다.


라면의 역사

다른 모든 국수와 마찬가지로 라면은 중국에서 처음 만들어졌다. 중국인들은 일찍이 기원전 3,000년 전부터 국수와 비슷한 음식을 만들었다. 중국인들은 국수를 매우 좋아하는데, 그것은 국수가 장수의 상징이라고 여겨지기 때문이다.

라면은 중국어로 ‘라미엔’이라고 불리는데, 이것은 잡아당긴 국수라는 뜻이다. ‘라면’은 라미엔의 일본어 발음이다.

현대식의 튀긴 라면에 대해 말하자면, 일본인들은 1937년 중일 전쟁 중에 처음으로 그것을 보았다. 중국 병사들은 비상식량으로 튀긴 국수를 가지고 다녔다. 튀긴 국수는 더 가벼웠고 더 오래 신선하게 보관될 수 있었다. 이 튀긴 국수는 1958년 모모후쿠 안도라는 사람에 의해 즉석 라면으로 만들어졌다. 곧 라면은 세계적으로 인기를 얻었다.

각 나라의 라면은 독특한 맛에 대한 그들 고유한 기호를 반영한다. 한국 라면은 보통 매우 맵다. 미국에서는 고기 맛의 라면을 좋아한다.


출처 : I love music ,
글쓴이 : 최희선 원글보기
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